makker.hu

 

 

A makker.hu Kovács Balázs internetes projektje, amely zenei játékok révén szervez átlátható interakciókat a látogatók között. Az első látásra nagyon egyszerűnek tűnő webhely hét online zenei játéknak ad otthont, és tele van kísérteties „húsvéti tojásokkal”. A kezdőlap tetején lévő logó például elhalványul és világít, ha valaki más megnézi. „A webhely tele van közvetett kommunikációval, például a logóval, de közvetlenebb módokat is szerettem volna azon emberek elé tárni, akik nem ismerik egymást, hogy névtelenül is összekapcsolódjanak” – mondta Kovács Balázs.

 

Ezért kezdte el építeni a játékokat. Az emberek közvetett találkozásáért. Ezek egymással is összekapcsolható alapjátékok, és több olyan felhasználót képesek befogadni, akik a webhely háttérprogramján keresztül lépnek interakcióba. Nincs korlátozás, hogy hány ember játszhat egyszerre, de vannak bizonyos hibák, amelyek bizonyos webböngészőknél előfordulhatnak. A hangfeldolgozás a Firefoxon például néha zavart lesz az egyik játék lejátszása közben. Ha ez megtörténik, frissítheti az oldalt és újra töltheti a játékot, vagy (ahogy Kovács Balázs javasolja) a Firefox által kínált speciális funkcióként is élvezheti.

 

Itt vannak a közvetlenül a játékokhoz vezető linkek:
Pattogtattató -audio játék pattogó labdákkal

Forgattató – audio játék forgó propellerekkel / ventillátorokkal

WebSynth – mobil-barát FM-szintetizátor szekvenszerrel

Makkeróni – web audio operációs rendszer

Pingpopong – közösségi audio ping-pong (több felhasználóra van szükség)

Kettwig – webcards – webcards – kooperatív fotó-audio felfedezés Essen–Kettwigről

 

Muvid-19

A Muvid-19 egy 19 másodperces videókból felépülő élő könyvtár, amelyet Johannes Schöllhorn és Alexander Grebtschenko zeneszerzők indították el.