Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál 2014

Hogyan válik két összekoccintott kávéscsésze hangja a zenei kompozíció részévé? Hiba-e, ha a dobos leejti a dobverőket a darab közben? Milyen hangzás szelídítheti gyönyörű zenévé a Martin Luther King életét kioltó lövések hangjait?

Mi és Ők

Mi ugyanazt halljuk, mint ők? Ők tudhatják azt, amit mi? Mi egy nyelvet beszélünk? És ők ugyanazt?  A sorban kilencedik, 2022-es Átlátszó Hang Újzenei Fesztiválon a sokféle megközelítés a közös nevezőként szolgáló „Mi és Ők” mottójában egyesül.

Transitus Angeli

fixed media audiovizuális mű Rendező: Stewart Collinson &amp; Andrea Szigetvári Látvány: Stewart Collinson Zene: Szigetvári Andrea &nbsp; A Transitus Angeli c. audiovizuális mű kiindulása két szintetizált haranghang, melynek modelljéül a szegedi nagyharang és egy velencei kisebb harang szolgált. A haranghangok a mű során torzulnak, átalakulnak, zajokkal, környezeti hangokkal egészülnek ki.  Először a hangzó anyag, a &hellip; <a href="https://2014.atlatszohang.hu/2021/12/11/transitus-angeli/">Continued</a>

Transitus Siderum (2015)

A Transitus Siderum az éjszakai utazás élményéből táplálkozik, a zene alapjául útburkolati jeleken guruló kerekek hangzásának felvételei szolgálnak. A mozgókép forrásai 8 mm-es filmre festett képekből készített animációk.

Wilderness Series (2016)

A mozgókép alkotóját, Karl Doingot az a vágy vezérelte, hogy a természeti környezettel kapcsolatos, új narratívákat találjon. Az érintetlen tájak ábrázolása, vagy a vadvilág fotózása helyett a filmben szereplő képek egy természetes folyamat eredményei, és úgy írhatók le, mint a természet által és nem a természetről készült képek. Egy újrahasznosítot

Sound_Tracks

A Sound_Tracks egy hamarosan megjelenő hangzó zenei lexikon, melyet fesztiválunk régi barátai, a berlini DieOrdnungDerDinge hoz létre.

Indoor Jogging

Az Indoor Jogging a torontoi Germaine Liu és Christopher Willes interaktív hallgatási és hangalkotási élménye.

Bouncing Music

A Bouncing Music elegáns, fizikai törvényszerűségeken alapuló, zenei játék, illetve kompozíció eszköz, amelyet a kínai kreatív fejlesztő, Wenzy (Ziyang Wen) készített.

Urobo

Az Urobo egy kétjátékos, 12-fokú stratégiai játék, amelyet a hangszerkészítő, zeneszerző és multiinstrumentalista, Váczi Dániel és Dávid László Pál webdesigner, fejlesztő hozott létre.