Bouncing Music

 

 

A Bouncing Music elegáns, fizikai törvényszerűségeken alapuló, zenei játék, illetve kompozíciós eszköz, amelyet a kínai kreatív fejlesztő, Ziyang Wen (Wenzy) készített. Tara Khozein, az Játszótér kurátora készített rövid interjút vele.

 

Tara: A platform olyan elegáns. Miért volt fontos számodra egy ilyen szép játék elkészítése?

Wenzy: Lelkesen foglalkozom a grafika és a zene kapcsolatának feltárásával. A grafikát számokkal lehet meghatározni, ugyanígy a zenét is. Az esztétikában arra törekszem, hogy ugyanaz legyen a mintája ennek a kettőnek:

Vajon ha átfordítok néhány szabályt egy gyönyörű képről zenére, akkor az is remekül hangzik? Vagy épp ellenkezőleg: Ha a zenét absztrakt festményként jelenítjük meg, akkor az jól néz ki?

Ez a fő ok, amiért szerettem volna létrehozni ezt a játékot.

 

T: Zeneszerzőnek tartod magad?

W: Nem. De szeretnék többet megtudni a zenéről a játék elkészítésével. Jelenleg inkább hangszerkészítő vagyok. 🙂 A Bouncing Music-ból még mindig hiányzik néhány fontos jellemző, mielőtt hosszabb és összetettebb kompozíciókat kezelhetne, de van egy tervem, amivel igazi zeneszerzői eszköz válik belőle.

 

T: Van zenei háttered?

W: Nem. Képzőművészet háttérrel rendelkezem, az egyetemen animációt tanultam. Miután elvégeztem, találtam egy érdekes területet, a kreatív kódolást. Egyedül tanultam programozni. Néha, amikor generatív projekteket hozok létre, megpróbálom ezeket zenével kombinálni, ami így alapvető zeneelméleti tudás megszerzéséhez vezet.

 

 

Urobo

Az Urobo egy kétjátékos, 12-fokú stratégiai játék, amelyet a hangszerkészítő, zeneszerző és multiinstrumentalista, Váczi Dániel és Dávid László Pál webdesigner, fejlesztő hozott létre.