Multiplayer Piano

Zongorázzunk együtt!

A Multiplayer Piano egy csodalatos webalkalmazas, egy 88 billentyűs közössègi zongorával ès egy chat felülettel. Amikor belépsz a felületre, az nagyjából annyira kaotikus, mintha egy általános iskolai osztályterembe érkeznél szünetben, hiszen a világ minden tájáról bejelentkező felhasználók egyszerre játszanak ugyanazon a zongorán. Az első teremben mindenki egyszerre mutatja meg mit tud az otthoni gépéhez kötött billentyűzetén, az egerével, vagy akár különféle midi sequencereket használva. Mások pedig régi barátokkal találkozhatnak a hagyományos old school chat szobákban. Az egyik legizgalmasabb dolog az oldalon a szerepjáték szoba, (ld. a fenti képen) ahol kis közösségek különféle történeteket és helyzeteket találnak ki, esetenként zongorakísérettel vagy aláfestéssel.

A kellemesen nosztalgikus, antik web design, a barátságos káosz és a funkció-orientált átlátható működés mindennyiunkban felkelti a vágyat, hogy teljesen ismeretlen emberekkel együtt nyomkodjuk a zongorabillentyűket, különböző zenei felajánlásokat téve vagy elfogadva mások ötleteit. Nagyjűból egy másodperces késés alakul ki míg a többiek kattintásának hangját mi meghalljuk, ami eredményez némi kiszámíthatatlanságot a zenei interakciónak (de mi ezt is szeretjük).

Ma, azaz 2021 január 11-én, 16:00 és 18:00 között nyitunk egy Átlátszó Hang zeneszobát, ahol találkozhatunk és együtt improvizálhatunk. Ha csatlakozni szeretnétek menjetek a multiplayerpiano.com oldalra és válasszátok ki a bal alsó sarokban található listából az Átltászó Hang-ot. Ez éppen ideális előkészület lehet mindenkinek a Budapest Improvisers Orchestra ma esti koncert-filmjéhez is. Gyertek!

Patatap és Typatone

Patatap és Typatone két gyönyörű online audio játék, amelyet Lullatone (Shawn James Seymour és Yoshimi Tomida) és Jono Brandel hoztak létre.